Култура, Новини

„Академия на успеха” ни гостува

Живко Желев /вдясно/ и обучителите от Македония пред хотел „Соната”, където са настанени участниците

Сдружението с нестопанска цел „Академия на успеха” провежда в Самоков четвъртия си обучителен курс под надслов „Активни европейски граждани”. Във форума участват 31 души от осем държави – Испания, Италия, Германия, Полша, Хърватия, Македония, Турция и България.
„Избрахме вашия град за домакин на курса, тъй като е близо до София и е лесно достъпен за нашите гости от Европа, които пристигнаха със самолет в България. Друга основателна причина да изберем Самоков е красивата природа. Използваме свободното време между обученията за разходки из града, запознаване с неговите забележителности. Предвиждаме и посещение на комплекса Цари мали град”, сподели за „Приятел” председателя на сдружението Живко Желев.
Самият той е от Стара Загора, където е регистрирана и „Академия на успеха”. Два от предходните три форума са се състояли в Стара Загора, а първият, през 2012 г., е бил в Самоков, като организаторите са останали много доволни от условията тук.
„Целта на проекта е да запознаем младите хора с възможностите, които предлагат европейските програми. Използваме т. нар. метод „Учене чрез правене” – организираме ролеви игри, уъркшопи и т. н. Обучителите на форума пък са от Македония”, разясни г-н Желев.
Той е и един от учредителите на сдружението. Преди да го основе с група приятели, Живко се е включвал в подобни младежки прояви и се е запознал с предимствата и възможностите, които те предлагат.
На предишни форуми, организирани от СНЦ „Академия на успеха”, са развити множество идеи, като някои от тях са и осъществени чрез проекти в различни страни.
В Самоков, заедно с Ж. Желев, е и още един от учредителите на сдружението – Кристиян Русев.
Обучителният курс се изпълнява по програма „Еразъм +” и е администриран от Центъра за развитие на човешки ресурси в София.

Делян Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*