Атлетите и шахматистите от СУ „Отец Паисий” се класираха за зоналния кръг на Ученическите игри

Учениците-спортисти от СУ „Отец Паисий” участваха през месец март в шест областни състезания на националните Ученически игри, организирани от Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката и Българската асоциация спорт за учащи сe.
Най-добре се представиха атлетите от 8 до 10 клас, които спечелиха надпреварата в Долна баня на 29 март. Най-голям принос за успеха имаха Георги Ганджулов с три първи места в различните дисциплини, Александър Шаренкапов и Борислав Борисов с първо и две втори места, Иван Христов с три втори места, Бисер Мирчев и Георги Георгиев с по едно второ място и Боян Бонев с трето място. Състезателите се съревноваваха в бягане на 100, 200, 400 и 800 метра, щафетен старт, скокове на дължина и височина, както и тласкане на гюле.
Служебна победа на 22 март пак в Долна баня записаха и шахматистите на училището от 5 до 7 клас.
Втори по баскетбол на 21 март в Ботевград станаха момчетата от 8 до 10 клас, както и юношите от 11 и 12 клас.
Волейболистките от 8 до 10 клас станаха четвърти в Етрополе на 20 март, а 8 дни по-късно девойките се класираха на второ място пак в Етрополе.
Ръководител на всички състави бе преподавателката по физическо възпитание и спорт Ивана Матина.
Отново Долна баня ще приеме зоналния кръг при атлетите през април, а Благоевград ще бъде домакин на надпреварата по шахмат.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*