Атлетите на СУ „Отец Паисий” се класираха за републиканските финали на Ученическите игри

Лекоатлетите на СУ „Отец Паисий” във възрастовата група за ученици от 8 до 10 клас спечелиха зоналния кръг на националните Ученически игри, състоял се на 19 април в Долна баня, и се класираха за републиканските финали на надпреварата, които ще се проведат в началото на юни в Сливен.
Самоковци се справиха при отличните условия на обновената база в Долна баня със съпротивата на първенците от Пернишка, Кюстендилска и Благоевградска област.
Най-голям принос за успеха на нашия отбор имаше Георги Ганджулов, който бе най-бърз в бяганията на 100 и 200 метра, а в скока на дължина завърши на второ място. Съотборникът му Борислав Борисов пък триумфира на висок скок и даде четвърти резултат в тласкането на гюле. Иван Христов бе на два пъти втори в стартовете на 100 и 200 метра, докато на 400 метра зае четвърто място. Александър Шаренкапов даде второ време в бягането на 800 метра и се класира четвърти на дълъг скок. Бисер Мирчев и Боян Бонев завършиха четвърти съответно в старта на 800 метра и във високия скок. Щафетата на училището в състав Георги Георгиев, Борислав Борисов, Румен Бранков и Александър Шаренкапов пък завърши на второ място.
Ръководител на самоковския състав бе преподавателката по физическо възпитание и спорт в СУ „Отец Паисий” Ивана Матина.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*