Балет и модерни танци – неочаквано добра комбинация /СНИМКИ/

Участниците в школата по танцово изкуство с художествен ръководител Ралица Стоянова към читалище-паметник „Отец Паисий” съчетаха успешно в днешния си концерт на читалищната сцена класически балет и съвременни танци. Танцьорките, представили се в различни формации, показаха интересни хрумки и движения и се забавляваха истински на сцената под звуците на бързи и бавни мелодии, на повече или по-малко познати инструменти. Най-силните аплодисменти на публиката обраха най-малките изпълнители, пърхащи като пчелички на сцената, вперили поглед в своята ръководителка.
На сцената, предимно с хип хоп и съвременни танци, се изявиха и каките от група „Фраппе”, които вкараха още по-голям заряд и енергия в концерта.
„Децата ни развиват не само своя талант, но изграждат и качества като любов и усет към изкуството, работа в екип и отговорност. Нашите репетиции обаче не са задължение, а забавление. За годишната ни продукция тръгнахме от чистия вид на класическия балет, минахме през модернизираната класика, през музиката и танца на различни националности и стигнахме до общоприетите съвременни и хип хоп танци”, поясни Ралица Стоянова, сама водеща на концерта. Тя пожела на своите възпитаници весели емоции през лятото и до нови срещи наесен.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1702977869732155

 

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*