Бездомните кучета се упояват и кастрират

Много пъти е поставян въпросът за безстопанствените кучета. Опасенията са, че могат да ухапят някого, че сигурно разнасят зарази, че нарушават покоя ни, че се множат непрекъснато…
Съграждани, любители на животните, пък се възмущават от зверското отношение към животните. Наскоро някои от тях се оплакаха, че от време навреме имало акции за избиване на кучета.
Някои от тези съграждани обаче дойдоха в понеделник, на 14 октомври, в редакцията, за да изразят своето удовлетворение, че обстрелваните кучета на другия ден били на старото си място. Впоследствие разбрали, че тези кучета са били само упоени, за да могат да бъдат кастрирани и вероятно обезпаразитени.
От общинската администрация обясниха, че според планираните средства в бюджета всеки месец определен брой кучета се залавят и кастрират.
В същото време бе изразено и съжаление, че съвсем малък е броят на кучетата, за които собствениците им плащат определената от Общинския съвет такса. Редно е всеки собственик да си плати таксата, която не е голяма. От данъци и такси се събират средства включително и за осигуряване на безопасността на гражданите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*