Благодарим за подкрепата, ски спортът ще има и бъдеще!

Снимка: архив

Отворено писмо

Уважаеми дами и господа,
Благодарим за отношението към нас – деятелите, градили ски спорта в Самоков и Боровец през последните 50 години!
На местните ски легенди отново бе предоставена възможност да ползват съоръженията на Боровец.
Курортът се развива успешно. Гарантираната снежна покривка през целия сезон, както и новата 6-седалкова въжена линия, оставят отлично впечатление у специалистите.
Подкрепата към нас, ветераните – душата на ски спорта в Самоков и България, насърчаването на учениците от местните училища и участниците в спортните клубове – бъдещи звезди на белия спорт, организирането от „Бороспорт” и Община Самоков на спортни прояви от европейски и световен ранг, са голям принос за развитието на ски спорта в нашия град, в Боровец и България.
Благодарим на Община Самоков и на „Бороспорт” за всичко това, което правят, и за всичко, което, надяваме се, ще направят за запазването и развитието на ски спорта в града, курорта и страната. Така ски спортът ще се възроди за нов живот с цялата сила и дух на тези, които са го създали, и на тези, които са допринесли за развитието му на международно ниво, за прослава на Самоков и Боровец!
Весели празници!
И нека пламъкът, който носят самоковските ски легенди в сърцата си, да гори в душите на всички!
Група ветерани скиори и треньори

Б. Р. Писмото е изпратено до кмета на общината, председателя на Общинския съвет, ръководството на „Бороспорт” АД с копия до местните медии. Изпратени са и още две подобни писма:

„Изказваме голямата си благодарност към ръководството на фирма „Бороспорт” АД за продължителното ни и ползотворно сътрудничество през годините.
Благодарим за отлично подготвените писти за провеждането на нормална тренировъчна дейност; за съдействието при организацията и провеждането на състезанията за купа „Самоков” и на републикански шампионати; за предоставянето на фургон с отопление край пистата за съблекалня на състезателите, които са и ученици в СУ „Никола Велчев”. Изказваме своята признателност и за осигурените безплатни летни подготвителни лагери на нашите спортисти в Слънчев бряг, както и за предоставяните ни лифт карти за съоръженията в Боровец.
Надяваме се ползотворната ни съвместна работа да продължи и занапред, за да може нашият клуб, Самоков и България да имат много бъдещи шампиони в ски бягането!
Ръководството и треньорите на спортен клуб по ски бягане „Рилски скиор”

х х х

„Благодарим на „Бороспорт” за предоставените възможности за подготовка на нашия екип. Специалисти от фирмата подготвиха през 2014 г. трасето в Боровец в същия профил като пистата за биатлон в олимпийската столица Сочи, а след това направиха същото и преди световното първенство в Контиолахти, Финландия. Благодарим и за това, че от фирмата откликват на нашите молби и ни осигуряват отлични условия за подготовка винаги, когато сме се обръщали към тях – независимо дали е било през лятото или през зимата.
Красимир Анев, национален състезател по биатлон
Георги Фъртунов, личен треньор на Красимир Анев”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*