Други, Новини, Спорт

Боксьорите от клуб „Самоков” се сдобиха с нови екипи

Кметът Владимир Георгиев дари чисто нови състезателни екипи на младите спортисти от боксов клуб „Самоков”. Дарението стана факт на първата тренировка на боксьорите за новата 2019 г. на 8 януари. То включва 15 чифта гащета и потници в основните за бокса цветове – синьо и червено, както и връхни анцузи. Екипите са дело на българската фирма „Томи” и са брандирани с клубната емблема.
„Тази придобивка ще даде допълнително самочувствие на момчетата, които досега ходеха на състезания с различно облекло. В същото време ние не можехме да си позволим толкова голяма инвестиция, а се стараем да покриваме преди всичко наложителните нужди – за създаването на подходящи условия за тренировки и за участия по състезания”, заяви треньорът Веселин Райчев, който изрази благодарността си за оказаната подкрепа.
Кметът Георгиев поясни, че дарението всъщност е изпълнено обещание при предишната му среща със спортистите, която бе във връзка с положената специална настилка на ринга в тренировъчното помещение на клуба в зала „Самоков”. Сега Вл. Георгиев наблюдава част от първото занимание на боксьорите, включително и няколко спаринга. Накрая той се снимка с младите здравеняци и им пожела много бъдещи успехи.

Делян Василев

Leave a Reply