Борис Стрински на 90 – честито!

Нашият дълбокоуважаван съгражданин маестро Борис Стрински достигна достолепната възраст от 90 години. Няма човек в града ни, който да не го знае, да не го познава като композитор и музикален ръководител на хорове и певчески групи. Широко известен е и в страната с многото планинарски песни по негова музика, а често и по негов текст.
Като дългогодишен ръководител на вокална група „Еделвайс“ към Съюза на инвалидите в Самоков бай Боре ни покани на лека почерпка, с която да ознаменуваме юбилея. След редовната седмична репетиция на групата в подготовката й за участието в традиционния национален фестивал на туристическата песен „Бялата порта на Рила” /който ще се състои в събота, на 17 август, в Туристическата градина/ всички хористи и ръководството на Съюза на инвалидите в Самоков се събрахме в клуба на инвалидите. Поздравихме от сърце юбиляря, като му пожелахме много здраве и още дълги години да ни радва с таланта си и да ни помага в различните музикални изяви.
Данчето Караджичкова почерпи с погача, специално приготвена за случая. Вдигнахме наздравици, много и различни пожелания получи бай Боре от любимите си хора. Той пък разказа спомени от нелекия си живот, който винаги е бил окрилян от музиката. На раздяла му пожелахме да сме все така заедно и на неговата 100-годишнина!

София СОТИРОВА

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*