Боровец – най-старият планински курорт на Балканите, изпраща успешен ски сезон

„Боровец изпраща един от най-успешните си сезони”, заявиха на 2 април от „Бороспорт”. Данните показват, че дневните посетители са нараснали с 10 %. Курортът е посрещнал повече гости от всички националности с изключение на туристите от Русия. С 6 % пък са се увеличили нощувките на български туристи.
През този сезон Боровец зарадва любителите на снежните спортове с отлично подготвени писти и нов 6-седалков лифт. С удвоената си скорост и капацитет новият “Мартинови бараки експрес” е осигурил много повече време на пистите на хиляди любители както на дневното, така и на популярното нощно каране.
Двойно повече гости тази година са пропуснали опашките по касите, закупувайки лифт карти за многократна употреба. Освен на повече време за каране чрез лесно и бързо онлайн зареждане, скиорите и сноубордистите са били улеснени и от 5-процентното намаление на цената на лифт картата през целия сезон.


Повече от десет състезания по алпийски ски, ски бягане и биатлон са се провели през тази зима в Боровец. За поредна година най-малките таланти са имали възможност да тренират и да покажат своите умения в редица надпревари на пистите като част от дългогодишната инициатива на „Бороспорт” за насърчаване на зимното спортуване сред децата и младежите. Учениците от общината са карали безплатно по време на ваканциите, както и през една седмица във всеки от зимните месеци.
Над 300 деца са направили през изминалата зима своите първи стъпки в ските с помощта на инициативите по повод Световния ден на снега и проекта “Научи се да караш ски”, в които за поредна година Боровец е взел активно участие.
Ще се запомни и емоционалното празненство по случай 60-годишния юбилей на Петър Попангелов.
През сезона са се организирали и игри и демонстрации по безопасно поведение в планината за деца, както и семинар и упражнения по лавинна безопасност за любителите на свободното каране.
Най-старият планински курорт на Балканите ще закрие зимния си сезон през предстоящите почивни дни със състезания и атрактивни прояви. В събота, на 6 април, Боровец ще бъде домакин на 55-ото издание на държавното първенство по ски за журналисти, което ще се състои на писта “Ястребец 3” от 10 ч.
На следващия ден пък курортът ще изпрати зимата с впечатляващо щафетно спускане в ски център “Ситняково” от 15:30 ч., когато последните скиори ще предадат щафетата на нетърпеливите планински колоездачи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*