Новини, Туризъм

Боровец открива сезона през декември с нови лифт карти и намаление за онлайн зареждане

През новия сезон Боровец запазва цените на дневните лифт карти, а по традиция поднася и приятна изненада на любителите на белите спортове – първият планински курорт на Балканите пуска делнична сезонна лифт карта за 500 лв. за възрастни и за 300 лв. за деца. Картата ще важи от понеделник до петък с включено нощно каране.
Новият вид карти вероятно ще бъдат особено полезни за студентите, младите хора и семействата с деца, които разполагат по-гъвкаво с времето си и имат по-ограничени бюджети. През делничните дни ски зоната е по-малко натоварена и с новите карти желаещите ще могат да се спускат много повече и при това на цена на половината от стандартна сезонна карта.
“Бороспорт” продължава гъвкавата си ценова политика и с разнообразието от 12 вида лифт карти и билети, които предлага от няколко сезона насам, включително младежка карта за потребители до 22 г. и карта 65+. Както досега, еднодневната карта за възрастен за всички съоръжения ще струва 55 лв. За деца от 7 до 13 г. картата ще бъде на цена от 30 лв., а за младежи от 14 до 22 г. и за гости на възраст над 65 г. цената е 40 лв. Децата до 7 г. ще карат безплатно. Курортът запазва и отстъпката за семейни лифт карти – за двама възрастни с до 3 деца тези карти са с 20 % намаление от стойността на всеки вид стандартна лифт карта.
Боровец е уникален с пистите си за нощно каране. Лифт картата за нощно каране за възрастни е само 22 лв., а за деца – 13 лв. Нощното каране вече е включено и в двата вида сезонни карти.
Цените на индивидуалните уроци в ски училище „Бороспорт“ и ски пакетите, които включват наем на ски екип, обучение, ски вечер и лифт карта също не се променят. Цената от миналата година запазват и наемите на ски екипировка в гардеробите на „Бороспорт“, ски сервизът и услугите в детския снежен парк „Борокидс“.
През новия сезон скиорите и сноубордистите отново могат да използват многократни лифт карти за съоръженията в курорта. От тази година презареждането онлайн ще става още по-лесно и от “Бороспорт” се надяват все повече гости на курорта да се възползват от тази възможност. “С многократната лифт карта прескачаш опашките пред касите и отиваш направо на лифта към пистата. Това е голямо предимство и не единствено. Веднъж купил картата от каса на “Бороспорт”, тя е на траен носител и може да я ползваш всеки следващ сезон. С нея може да си направиш профил онлайн и да следиш статистиката на спусканията си”, подчертаха от отдел “Маркетинг и комуникации” на фирмата. За да популяризира онлайн зареждането, “Бороспорт” дава и специална отстъпка – “при всяко презареждане онлайн през декември и януари получаваш 5% отстъпка от цената; освен това участваш автоматично в томбола за една от десет сезонни карти”.
Онлайн през обновения сайт на курорта www.borovets-bg.com могат да се резервират и много други услуги – ски и сноуборд обучение и екипировка, детска градина и ясла, както и различни пакети, включващи наем на ски екип, обучение, лифт карта.
За любителите на по-екстремните преживявания курортът ще предложи два терейн парка за фристайл за начинаещи и средно напреднали и специално разработени ски туринг маршрути с водач, нощно каране и фристайл изяви с участието на международни звезди.
Голямата новост за феновете на ски център “Ястребец” този сезон е увеличението на капацитета на лифт “Ястребец Експрес” с 25 %. От “Бороспорт” са убедени, че добавените седалки ще сложат край на опашките на долната станция на четири-седалката.
Датата за откриване на ски зоната зависи от атмосферните условия. Ако времето се задържи студено, оръдията за изкуствен сняг в ски центровете “Ястребец” и “Ситняково” (Централен Боровец) ще работят денонощно и ще дадат възможност на лифтовете да отворят още в началото на декември. През лятото „Бороспорт“ увеличи производителността на инсталацията за изкуствен сняг и това ще позволи бързо да се заснежават голяма част от пистите за възможно най-кратко време.

Росица Стойкова

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*