Боровец с отлична оценка за подготовката си за Европейската купа по ски

Най-старият ни зимен ски център Боровец получи отлична оценка за подготовката си за старта от Европейската купа по ски алпийски дисциплини за мъже през 2014 г.
Признанието е на шефа на Европейската купа Маркус Валднер, който инспектира курорта в присъствието на вицепрезидента на федерацията по ски Георги Бобев и най-добрия специалист по подготовка на трасета за състезания от световен и европейски ранг в страната Валентин Стефанов. Заедно с тях бе и екип от домакините от “Бороспорт”, воден от спортния директор Георги Кочов.
Групата разгледа писта “Петър Попангелов”, на която ще се проведат слаломът и гигантският слалом за Европейската купа, както и хотелите, в които ще бъдат настанени състезатели, гости и журналисти. Надпреварата в нашия курорт е на 15 и 16 февруари. Очаква се участие да вземат най-добрите алпийци в света.
“Подготовката на Боровец върви по план. Пистата е с много добър профил и отговаря на всички изисквания на ФИС за състезание от такъв висок ранг. Като човек, видял всички ваши водещи зимни курорти, мога да кажа, че условията за ски в България са на световно ниво. Разбирам, че при вас развитието на зимния туризъм върви много добре, а ФИС разчита много на България като страна, утвърдила се в провеждането на стартове за Световната и Европейската купа”, въодушевен бе Маркус Валднер.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*