Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

Боян Софин изпревари Дизела и стана трети в спринта на държавното по ориентиране

Самоковецът Боян Софин постави много добро начало на участието си в държавното първенство по ски ориентиране, което се провежда от 20 до 24 февруари в района на Юндола.
По-рано днес Софин се окичи с бронзов медал от спринта на 3.7 км в елитния клас при мъжете. Той се справи безпогрешно с 14-те контролни точки по трасето и измина дистанцията за 21.19 мин. Така Боян изпревари с нищожните, но напълно достатъчни 3 секунди известният си колега Кирил Николов-Дизела, който остана четвърти. Пред нашето момче пък завършиха само Николай Димитров от „Браун тим” /Велико Търново/ и безспорният доминант на родна сцена и световен шампион Станимир Беломъжев.
В първия старт на шампионата вчера – смесената единична щафета, Боян Софин и неговата съотборничка в тима на „НСА-Сивен” Катя Кръстева се класираха четвърти с изоставане от само 10 секунди зад другия отбор на Спортната академия, съставен от Ивета Зашева и Борис Йосифов. Тук първенци станаха Антония Григорова и Кирил Николов от клуб „Вариант 5” /Търговище/, а 5 секунди след тях финишира дуетът на „Браун тим” Стефания Димитрова-Николай Димитров.
Държавното първенство е контролно за националния отбор по ски ориентиране и затова няма да е никак чудно, ако Боян Софин задържи добрата си форма, да го видим в близко бъдеще с националния екип.

Делян Василев

Leave a Reply