Български и норвежки атлети ще бягат от Боровец до Мусала

Десетки бегачи от Самоков, Костенец и околността ще се пуснат в предстоящото състезание по планинско бягане Rila run. Спортната проява е в събота, на 20 юли, като стартът е в 10 ч. пред хотел “Рила”, а финалът е… на вр. Мусала /2925 м/. Атлетите ще трябва да изминат разстояние от около 14 км и да се справят с денивелация от над 1600 м.
Любопитното е, че заедно с българските бегачи ще участват и състезатели от Норвегия. Скандинавците горят от желание да се докоснат до красотите на Рила и да премерят сили със своите съперници по нелекия маршрут.
Главен ръководител на проявата е някогашната легенда в белия спорт Петър Панков, началник на направление “Ски бягане” в Българската федерация по ски. Организатор е сдружение “Маратон 2006” със съдействието на клуб “Рилски атлет” и фирма “Бороспорт”, която е и един от спонсорите на турнира.
За първенците са осигурени грамоти и предметни награди.
Преди десетина дни 72 бегачи покориха гордостта на Пирин – Вихрен /2914 м/, а веригата планински състезания в страната продължава през август с изкачването на първенците на Стара планина и Витоша – Ботев /2376 м/ и Черни връх /2290 м/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*