Баскетбол, Новини, Спорт

Васил Попов и Даниел Петров дебютираха за „Рилски спортист 2” в Правец

Вторият състав на „Рилски спортист” записа четвърта загуба в петия си мач от началото на шампионата в Западната „А” група. Нашите момчета отстъпиха с 54:96 при гостуването си на 12 ноември в Правец на тима на „Академик”, който е сателит на шампиона „Лукойл Академик”. Възпитаниците на треньора Борислав Трифонов направиха каквото можаха, но нямаше как да се противопоставят на далеч по-опитния си съперник. Положителен акцент за самоковския състав е дюбота в мъжкия баскетбол на юношеския национал Васил Попов, както и на завърналия се в родния си клуб Даниел Петров, дошъл от от столичния тим „Спортни таланти”. И двамата новобранци успяха да реализират по един кош.
Мирослав Васов – един от най-опитните ни състезатели, отново се нагърби с отговорността да диктува темпото за своя тим, като се отчете с 20 т., 7 борби и по 5 асистенции и отнети топки. Съотборниците му Николай Гелов и Кристиян Колев пък добавиха по 8 пункта.
Следващият двубой за самоковския отбор ще бъде в сряда, 22 ноември, от 16 ч., когато в „Арена Самоков” ще гастролира непобеденият до момента състав на „БУБА баскетбол”.
„Рилски спортист 2”: Васов 20, Гелов 8, Колев 8, Попов 2, Кучков 2 /Илиев 4, Боянов 4, Белишки 3, Петров 3, Стефанов/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*