Васил Софин издаде „Страници без граници”

Нова книга

На бял свят се появи нова книга на Васил Софин – „Страници без граници”. В сборника, на около 320 страници, са събрани десетки творби на познатия вече самоковски автор, писани през последните години и разпределени в четири раздела: „Преживелици”, „Размисли”, „Разкази” и „Фейлетони”. Те пресъздават съкровени спомени от младостта и детството, вълнения от трудното битие на съвременника. Заедно с болката и страданието обаче авторът не губи своето чувство за хумор и оптимизма си.
Книгата е дело на издателство „Приятел” с редактор Тодор Попов. Графичното оформление е на Надка Вардарова, а снимката на корицата – на Надежда Георгиева.
„Благодаря на издателите от „Приятел”, които повярваха в мен и съдействаха написаното да види бял свят. Благодаря на дъщеря ми Петя и на цялото ми семейство за съпричастието и оказаната подкрепа. Признателен съм и на тези мои приятели, които ми дадоха идеи и вдъхновение за написването на някои от творбите в тази книга”, изповядва в предисловие авторът.
Някои от творенията в книгата са познати и от страниците на в. „Приятел”.
Васил Софин е роден през 1962 г. в Самоков. Завършил е СПТУ по машиностроене. Работил е в Радиозавода /сега фирма „Самел-90”/ и в Завода за регистрационна техника, а сега се труди в сферата на социалния туризъм в Боровец. Женен е, с две деца. Определя себе си като голям любител на природата и на всичко родно, българско. Издал е още две книги – „Ситнежи” /епиграми и миниатюри/ и сборника „Истории от вчера и днес”.
„Страници без граници” можете да намерите и в редакцията на „Приятел”. Книгата струва 10 лв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*