„ВелоСамоковци” на „Витоша 100”

За втора поредна година организирано самоковски велосипедисти участваха в „XCM Витоша 100” в събота, на 15 юни – ултра маратон от цели 100 км колоездене и скоростно ходене, но тази година участието ни бе официално, като колоездачен клуб „ВелоСамоковци“.
Участваха 7 члена на клуба – Стефан Илиев (заел 70-о място), Павел Стоев (376-и), Динко Константинов (436-и), Антон Михайлов (886-и), Ивайло Андреев (887-и) и Ненчо Георгиев (на когото се наложи след 60 км да прекъсне участието си). Мая Малканова представи Самоков много добре в скороходството с 62-о място (19-о в нейната възрастова група) при жените от 196 участнички.
За тези, които не са запознати – „Витоша 100” е велосипедно крос-кънтри състезание (с надпревара и по скороходство) по най-разнообразен терен – асфалт, пътеки, горски пътища, еко пътеки, каменни и дървени мостове. Прави се пълна обиколка на Витоша и това привлече през тази година над 2300 участници!
В 14-часовото контролно време за велосипедисти са успели да завършат 1405 участници, като първият е буквално прелетял трасето с нов рекорд – 3 часа и 55 минути! Забележително е постижението на Стефан Илиев от нашия клуб, който се класира 70-и въпреки смяна на спукана гума, като постигна време 5 часа и 45 минути (за сравнение 30-ият е с време 5 часа и 15 минути). Както самият Стефан сподели, над 30 души са го изпреварили при смяната на гумата.
Но това е и чарът на планинското колоездене – пълно е с препятствия, особено когато е и в състезателна форма… с адреналин, желание и онази хубава спортна злоба…
Самият аз – Ивайло Андреев, председател на клуб „ВелоСамоковци”, спуках две гуми (на 6-ия километър и на 80-ия) и доста лошо паднах още на 12-ия километър, но това не можа да свали и градус от еуфорията, която те обзема, докато участваш в подобно състезание.
Поздравявам момчетата и нашата дама за доброто им представяне на „Витоша 100” и им желая все по-добри резултати в бъдеще, с мисълта гордо да споделят, че са от Самоков!

Ивайло Андреев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*