Велосипедни алеи и тротоари се оформят

Снимка: архив

Строителният сезон е в разгара си и благоустройствените дейности продължават. В града ни се оформят велосипедни алеи по улиците „Мусала“ и „Христо Смирненски“. Така ще се осъществи и велосипедна връзка на горната жилищна част на Самоков с Туристическата градина. Работата се финансира чрез Програмата за развитие на селските райони.
Междувременно са асфалтирани тротоарите на улиците „Рила планина“, „Бяла поляна“, „Софроний Врачански“ и „Николай Николаевич“, а самите улични платна са изкърпени. Продължава работата по тротоара на ул. „Захарий Зограф“ – срещу Митрополитската черква, където ще се обособи и малък паркинг.
Предстои да се оформят тротоарите по ул. „Ихтиманско шосе“, където наскоро бе благоустроено входно-изходното пространство откъм Ихтиман. В този район ще бъде разширен и мостът на р. Гръчко дере. В резултат на всичко това се обновява и самият подход към кв. „Възраждане“.
Както е известно, през миналата година и през последните месеци бе подменен водопроводът и бяха обновени платната и тротоарите на улиците „Христо Ботев“, „Христо Смирненски“ и „Мусала“. Там се постави и нова маркировка.
Започна и монтирането на осветление по ул. „Рилска малина“ – в района на долното поделение. Работата се върши от специализирано звено към Общината, а модерните икономични и екологични лампи са производство на самоковската фирма „Самел-90“.  

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*