Веселин Цинзов спечели старт на ФИС в Швейцарските Алпи!

Ски бягане

След като Владимир Зографски и Красимир Анев вече неизменно са част от световния елит в ски скока и биатлона, сега и съгражданинът им Веселин Цинзов изпъкна с високо постижение. Младокът окупира върха в състезание на Международната ски федерация /ФИС/, състояло се в швейцарския зимен център Аделбоден.
Надпреварата се проведе в три старта с общо класиране. В спринта на 1400 м свободен стил Цинзов заемаше седмата позиция, но след това увеличи темпото и се превърна в безапелационен лидер в класическия стил на 10 км и в преследването 4 км св. стил.
С паметния си успех в Аделбоден Веселин Цинзов покри норматив за предстоящите Зимни олимпийски игри в руския град Сочи през следващата година.
Веселин Цинзов е роден на 29 юли 1986 г. в Самоков. Висок е 170 см и тежи 64 кг. Състезава се за СК „Рилски скиор” и за АСК „Александър Логистикс”.
Дебютът му в старт за Световната купа е през 2007 г. във Финландия. Има 21-о място на 30 км в Рубинск, Русия, през 2010 г., 9-и е в Контиолахти, Финландия, на 15 км, 8-и на световното първенство за младежи до 23 г. във Франция през 2009 г., многократен балкански и републикански шампион.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*