Виктория Петрова – първа на състезание по културизъм в Лондон

Завършилата средното си образование в СУ „Отец Паисий” Виктория Петрова триумфира още в първото си излизане на сцената на културизма. В събота и неделя, 10 и 11 март, в Лондон нашата чаровница спечели три титли. Тя дебютира по шампионски в своята категория „Бикини фитнес” за момичета до 167 см при аматьорите.
Това вдъхнови Вики и нейната наставничка Мишел Бранън и дуото стъпи решително и в следващото предизвикателство в неделя, което даваше квота и шанс на победителката да участва в състезания при професионалистите. Тогава конкуренцията бе още по-голяма в лицето на далеч по-опитни дами, но Петрова отново успя да впечатли журито с обаятелните и правилни извивки на тялото си, с чаровна визия и естествено сценично поведение и излъчване. Тук тя отново грабна приза в своята категория, а след това бе определена и за абсолютна шампионка в раздел „Бикини фитнес” сред всички победителки от останалите категории и височини на състезателките.
„Чувствам се наистина невероятно щастлива. Бях много притеснена, а предните дни имах и болежки в кръста, но когато излязох на сцената сякаш забравих за всичко това и бях много концентрирана”, заяви вече в Самоков за „Приятел” Виктория. След успеха й в Лондон съдиите я попитали как се чувства, след като най-после е успяла да сбъдне мечтите си. „Аз им отговорих, че това всъщност е първото ми състезание и те останаха доста изненадани. Чувствам се обаче много добре и усещам, че това бе началото на нещо много хубаво в моя живот”, с усмивка сподели Вики.
Интересен е не само начинът, по който тя се запалва и се развива в сферата на културизма, но и като цяло нейният житейски път.
„Родена съм в Пловдив, но много време живях в Гърция. Майки ми е от град Рила, а татко е от Кюстендил. Придобих в Самоков средното си образование, а след това следвах висше, специалност „Международни икономически отношения” в УНСС. Още преди да завърша обаче заминах за Дубай, където работя и до момента като стюардеса за „Емирейтс” /б. а. националният превозвач на Обединените арабски емирства и една от най-големите и известни световни авиокомпании/”, разкрива жителката на света.
Тя пробвала различни спортове в младежките си години преди да се спре на фитнеса по време на своето студентство.
„В Самоков тренирах с голям мерак волейбол, танцувах и в школата на Ралица Стоянова. Впоследствие в Студентски град се запалих по фитнеса и той стана моето ново хоби. По-късно се преместих в Дубай и каквато съм разговорлива, по време на един полет се запознах с жена от Великобритания, която от дума на дума ми разказа за отбора, в който се състезава. Така се свързах по интернет с треньорката Мишел Бранън, която е англичанка, но живее със съпруга си в Полша. Тя ме видя онлайн и ми каза, че имам потенциал. Започна да ми готви програмите, а часовете във фитнеса сякаш станаха част от мен и буквално се пристрастих. Никога обаче не съм вдигала някакви сериозни тежести, защото нашата категория в културизма е комбинация от различни неща и е по-важно упражненията да се изпълняват правилно, а не да се прекалява”, разказа Вики.
Тя е положила още по-сериозни усилия през последните 12 седмици преди надпреварата в Лондон, като тренировъчният й режим и хранителната й диета са се сменяли на 4 седмици. Съчетанието на всичко това с постоянните полети до различни краища на света, за нейно съжаление без България, са водили и до голямо изтощение крехката девойка.
„Да, наистина е имало случаи, в които ми е било много трудно. Дори на моменти ми идваше да изям целия хладилник”, припомни си стюардесата. За първи път се видели с наставничката й чак в Лондон. „Тя ме вдъхнови за последвалия успех, защото наистина много вярва в мен, а и аз й имам пълно доверие и следвам коректно нейните напътствия. Мишел е истински пример за мен, защото и на 37 години и 10 месеца след като роди изглежда перфектно и съвсем скоро ще поднови участията си в състезания по културизъм. В клуба ни има около 200 момичета и тя подготвя всяка от нас индивидуално, знае какво да ни препоръча и как реагират телата ни след това, наистина е уникална”, не крие възхитата си Вики от своята русокоса треньорка.
Следващото предизвикателство за дуото ще бъде отново в столицата на Великобритания, когато в края на юни нашето момиче ще премери качества и визия вече с професионални състезателки.
Вики сега може да си позволи да погледне и отвъд редовните състезания. Например към „Мис Олимпия” – най-реномираната надпревара в света на културизма. И кой знае, както самата Виктория Петрова казва – „май всичко е една магия”.
Към това бих добавил, че тя вече държи съдбата си в свои ръце. А съдбата, известно е, обича смелите. Успех, слънчево момиче, по пътя на сбъдването на твоите мечти!

Делян Василев

Можете да харесате

2Comments

Add yours
  1. 1
    читател - самоковец със здрав морал

    Боже, какъв урунгел! Дзвер и половина. Ще сънувам кошмари сигурно. Как може това да е някакъв еталон на женско тяло? Да не говорим за физиономията…! За чернилката говоря.

  2. 2
    Anonymous

    Във връзка с коментара Ви. Този урунгел постави България на 1 място при жените в категорията си, за което можем само да се гордеем. Тази “чернилка” е изкуствено поставен тен според критериите на състезанието. А колкото до кошмарите, аз ще се погрижа да ги сънуваш и то за по – дълъг период. Бъди здрав и очаквай сънищата си!!!

+ Leave a Comment

*