Зимни спортове, Новини, Спорт

Владимир Зографски с 10-и пореден старт в зоната на точките и 27-о място във Вал ди Фиеме

Ски скачачът Владимир Зографски затвърди добрата си форма и във второто състезание на голямата шанца във Вал ди Фиеме, Италия. Днес 25-годишният самоковец се изкачи с една позиция в сравнение с вчерашното си 28-о място и завърши 27-и след скокове от 118 и 122.5 метра. Така Зографски попадна в зоната на точките /топ 30/ в десети пореден старт за Световната купа. Той можеше да подобри още повече класирането си от съботната надпревара, но не успя да защити 22-ото си място от първия кръг.
Полякът Давид Кубацки триумфира в Италия със скокове от 129.5 и 131.5 метра и по този начин прекъсна рекордната серия от 6 последователни победи на японската сензация Рьою Кобаяши. Сребърен медалист стана австриецът Щефан Крафт, а трети завърши Камил Стох от Полша.
Рьою – по-малкият от братята Кобаяши, продължава да е убедителен лидер в генералното класиране за Световната купа с актив от 1098 точки, а след него се нареждат трима поляци – Камил Стох /624/, Пьотър Жила /591/ и Давид Кубацки /532/. Влади Зографски пък има на сметката си 117 точки и разделя 24-ото място с Юкия Сато от Япония.

Делян Василев

Leave a Reply