Зимни спортове, Новини, Спорт

Влади Зографски показа постоянство и завърши на 15-о място и във втория старт в Нижни Тагил

Най-добрият български състезател в ски скоковете Владимир Зографски отдавна е показал, че има качествата да е сред световния елит. Поради една или друга причина той обаче не успяваше през последните години да разкрие потенциала си. По всичко изглежда, че сега 25-годишният самоковец е влязъл в правилния коловоз и не смята рекордното 6-о място във Финландия да е моментен проблясък в кариерата му. Зографски най-накрая демонстрира постоянство в своето представяне – нещо, което определено му убягваше до момента.
Във втория старт в 360-хилядния руски град Нижни Тагил, който се състоя по-рано днес, Влади повтори вчерашното си 15-о място след скокове от 125 и 123 метра. Така българинът подобри със 7 пункта вчерашния си актив от 225.4 точки и за второ поредно състезание в Световната купа влезе в топ 15.
В призовата тройка влязоха същите трима състезатели от вчера, но с разликата, че нито един от тях не повтори класирането си. Победата бе за лидера в генералното класиране Рьою Кобаяши от Япония, който в пети пореден старт от началото на сезона заема място в топ 3 – нещо, което не е ставало досега. Втори в Урал завърши първенецът от вчера Йохан Андре Форфанг от Норвегия, а третото място бе за поляка Пьотър Жила.
Владимир Зографски поддържа 15-ото си място в генералното класиране за Световната купа с натрупани 72 точки. Водачът Кобаяши има 420, а полските му преследвачи Жила и Стох са с 285 и 276.

Делян Василев

Leave a Reply