Влади Зографски с нов силен старт на „Четирите шанци”, честити 2019 г. от телевизионния екран

Владимир Зографски завърши на 25-о място във втория старт от престижния турнир по ски скокове „Четирите шанци”, състоял се на 1 януари в Гармиш-Партенкирхен, Германия. Самоковецът постигна 117 метра в първия си опит и така победи в пряк дуел за участие във втория кръг на надпреварата Мартин Хаман от Германия. При втория си скок Зографски престоя във въздуха 133 метра и така напредна до 25-ата позиция.
Българинът използва момента, в който камерите на телевизионния канал „Евроспорт” показваха неговия резултат, за да поздрави своите сънародници с думите „Честита Нова година”.
Победител със скокове от 136.5 и 133 метра стана японецът Рьою Кобаяши, който е лидер както в подреждането за „Четирите шанци”, така и в генералното класиране за Световната купа. Второто място в Гармиш-Партенкирхен бе за представителя на домакините Маркус Айзенбихлер, а на почетната стълбичка стъпи и Давид Кубацки от Полша.
25-годишният Зографски заема 20-о място в класацията за „Четирите шанци” с актив от 465 точки. Той е и един от общо 23-ата състезатели, които са участвали и в четирите кръга на първите два старта от турнира. До неговия край пък остават състезанията в австрийските градове Инсбрук /4 януари/ и Бишофсхофен /6 януари/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*