Влади Зографски 11-и за “Гран при”

Влади Зографски

Ски скок

Само 24 часа след като даде 21-и резултат в състезанието по ски скок от веригата „Гран при” в Казахстан, самоковецът Владимир Зографски се класира на 16-о място на същата шанца. Скокът на 18-годишния българин бе 116.0 м, което му донесе сбор от 99.3 т.
Интересното е, че заради лошите атмосферни условия /силен вятър/ всички участници направиха само по един опит на старта в Алмати.
Победител в надпреварата стана японецът Таку Такеучи със 117.4 т. /скок от 129.0 м/. Втори се нареди победителят от предния старт Юрий Тепеш от Словения със 115.0 точки /131.5 м/, а трети завърши норвежецът Андерс Бардал със 112.8 точки /131.5 м/.
В генералното класиране за „Гран при” след седем от девет състезания Влади Зографски се придвижи една позиция напред и вече е 11-и със 118 точки. Лидер продължава да е Андреас Ванк от Германия с 409 т., пред Юрий Тепеш /Словения/ с 346, Симон Аман /Швейцария)/ с 305 т. и др.
Междувременно Зографски сподели, че откакто тренира в Австрия, има много повече възможности и условия за израстване. Голямата цел на таланта пък е да стане олимпийски шампион.
„Искам да докажа на всички и най-вече на себе си, че мога да достигна върховете. Едва на година и половина стъпих за първи път на ски, а на 8 вече скачах. Първоначално се бях посветил на футбола, но тъй като ски скокът е семеен спорт, бързо се преориентирах. Главната заслуга за това е на баща ми Емил”, поясни младежът.
Българинът признава, че в Австрия му липсват приятелите, но е сигурен, че скоро ще намери подходящата среда.
„Моята дискотека е шанцата, за момичета не искам да говоря. Почивам си със сън, смях и добра храна”, завърши самоковското дете чудо в ски скока.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*