Възстановихме заслон „Втора младост”

В Лаго група туристи-ветерани възстановихме заслона „Втора младост”, който бе запален от злосторници през лятото и изгоря. Сега заслонът бе възстановен непосредствено до предишното си място.
Голяма благодарност за това заслужават Георги Мутафчийски, предоставил безплатно дървения материал; Тони Благоев, превозил материала на самото място; Иван Костов, оказал помощ при оборудването на бунгалото.
Само преди няколко дни се разделихме с Георги Чешмеджиев. Той беше инициатор, създаде организацията и взе активно участие при възстановяването на заслона. Дори го бяхме определили за негов комендант.
В самото строителство активно участие взеха Тодор Тодоров, Симеон Благоев, Пепи Джупанов и др. Всички сме им благодарни за труда и уменията.
Сега заслонът е готов, обзаведен и може да се използва не само от нас, но и от всички желаещи, които обичат красивата природа и излизат на излет в Лаго. Молбата ни е само да се опазва направеното с толкова много желание и труд за втори път и да се почиства, ако има нужда, районът около заслона.
Толкова е хубаво да се разходиш на чист въздух и да отседнеш за отмора на това място. Нека го пазим и за други като нас, а и за тези, които идват след нас!

Група туристи-ветерани

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*