Здраве, Новини

В болницата честваха Деня на здравето

Със скромно тържество вчера, четвъртък, в „МБАЛ-Самоков” бе почетен Денят на здравето 7 април, който тази година се пада във Велика събота – точно срещу Великден.
Управителят д-р Красимира Ковачка подчерта, че в сферата на здравеопазването сега се прилагат реформи, налага се да се преодоляват редица трудности. Тя поздрави топло колегите си, благодари им за всеотдайния труд и им пожела здраве и весели празници. Специално признание бе изразено на дългогодишните медици и служители, сред които са д-р Антоанета Кънчева от Акушеро-гинекологичното отделение и Виолета Даганова от администрацията.
„Общината винаги е полагала грижи за развитието на здравеопазването – ремонти на отделения, закупуване на медицинска апаратура, линейка. Радостно е, че успяхме да запазим самоковската болница и да издигнем нивото й до областен център. Но това не би могло да бъде възможно без труда на всички хора в бяло. Всичко, което се случва в здравеопазването е плод на общи усилия“, се изтъкна пък в поздравителния адрес на кмета Владимир Георгиев, прочетен на тържеството от секретаря на Общината Ангелина Вангелова.
Част от лекарите и медицинските сестри не успяха да присъстват на честването поради спецификата на благородната си професия – по това време и хирурзи, и травматолози оперираха.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*