В ПТГ „Никола Вапцаров” откриха изложба „Св. Климент Просветителят”

Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“ отбеляза 1 ноември – Деня на народните будители, с откриване на изложбата „Св. Климент Просветителят”, която е посветена на един от първите български будители и показва свидетелства за живота и творчеството на светеца.
Георги Велев говори пред събралите се гости на откриването на изложбата за житието и делото на св. Климент – първият епископ, проповядвал на български език. Директорът благодари и на организаторите на изложбата – Кирило-Методиевският научен център при Българската академия на науките и Асоциация „Онгъл”.
Ученици и жители на община Самоков са поканени да посетят изложбата и отблизо да се запознаят с личността и делото на св. Климент Охридски всеки учебен ден до Коледа от 10 до 13 ч.
На откриването на изложбата бяха раздадени и удостоверения за постигнати високи резултати на Националното онлайн оценяване на дигиталните компетентности на учениците по Европейската референтна рамка за оценяване за 10 клас, което се организира през юни от Министерството на образованието и науката.
Всички ученици от „Н. Вапцаров”, които са издържали изпита с резултат над 50% – общо 58 от явили се 82, получиха удостоверения.
Най-добре са се представили Петя Петрова и Станислав Русинов от 11-а клас, Виктор Глухаров от 11-б клас и Ася Георгиева – 11в клас и Евелина Драгалевска от 11-в клас.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*