Новини, Образование

В СОУ „Отец Паисий” се готвят за празника

Вивиан Кръстева

Октомври тази година в СОУ „Отец Паисий” е посветен на патронния празник на училището, който ще бъде честван на 1 ноември в едноименното самоковско читалище.
Проявите започнаха още от самия 1 октомври – Деня на поезията и музиката, който бе ознаменуван със стихове, прочетени от Мария Маркова /ученичка в 11-б клас/, и китарни изпълнения на Стефан Илиев /8-а клас/ и Мариета Балабанова /7-б клас/, подготвени от Христо Христов.
На 10 октомври се проведе юбилейна щафета между учениците от петите и седмите класове, посветена на 10-годишнината от последното преобразуване на училището. Надпреварата спечелиха учениците от 5-а и 7-а клас.
На следващия ден се състоя и крос на 600 м. При момичетата от 5-6 клас първа бе Вивиан Кръстева от 5-а клас, следвана от Ева Кичева и Ива Иванова от същия клас. При момчетата първенец стана Георги Асенов от 6-б клас, а след него се наредиха Радостин Ангелов и Николай Методиев от същата паралелка. В групата на 7-8 клас при момичетата начело излезе Ивана Дамянова от 7-а клас, следвана от Габриела Станкова от 7-в и Никол Терзийска от 7-а клас, а при момчетата на челните три места се класираха Димитър Кьосев от 7-а клас, Иван Терзийски от 8-б клас и Стефан Илиев от 8-а клас.
Съдии на спортните прояви бяха ученици от 11 клас. Призьорите бяха наградени.

Христо Христов

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*