Гол-шедьовър на Виктор Младенов вдъхнови „Рилски” за победа над „Пирин” в Гоце Делчев

Виктор Младенов /вляво/

Ключов успех в борбата за оцеляване в Югозападната Трета лига записа „Рилски спортист”. Самоковци надделяха с 3:1 като гости на прекия си конкурент в дъното на таблицата „Пирин” /Гоце Делчев/ и вече могат да дишат малко по-спокойно.
Гостите не бяха отбелязвали попадение през втория полусезон, но бяха вдъхновени от вълшебно изпълнение на универсалния боец Виктор Младенов. Той отбеляза за 1:0 в средата на първата част със зрелищно изпълнение на странична ножица на далечната греда след ъглов удар. Още преди края на полувремето самоковци нанесоха своя втори удар. Точен за 2:0 след изкусна контраатака бе дошлият през зимната пауза полузащитник Кристиян Кръстев. Домакините върнаха едно попадение в 50-ата мин. чрез Стефан Терзиев и тръгнаха смело да търсят изравнителен гол. Оголили се в дефанзивен план обаче „зелените” станаха лесна мишена за нашите момчета. Костадин Аджов пропусна на няколко пъти в тези минути да открие головата си сметка за сезона. Не така обаче стояха нещата при халфа Ангел Максимов, който през пролетта се нагърбва с повече офанзивни функции. Бившият играч на „Славия” матира защитата на домакините след нов ъглов удар в 80-ата мин. и сложи точка на спора.
Успехът остави „Рилски” на 14-о място в класирането с 25 пункта. „Пирин” пък все още е 15-и с 19 т.
В междинния 24-и кръг на Югозападната Трета лига възпитаниците на тандема Воин Войнов-Петър Аджов приемат „Септември” /Симитли/. Мачът е насрочен за сряда, 4 април, от 16 ч. на стадион „Искър”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*