Даниела Георгиева с национална награда

Учителката по музика и ръководителка на вокалната група „Медени звънчета” в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” Даниела Георгиева заслужи „Първо отличие” – грамота и плакет, от националния конкурс за специалисти, работещи с деца и ученици с изявени дарби „От учителя – с любов”.
Самоковката се е представила в практическата част на направление „Изкуства” пред компетентно жури в края на март т. г. Там тя е споделила вижданията си за работата с учениците от певческата група, откъде черпи песните, какви цели си поставя и пр. След това пък младите фолклористи са оставили отлични впечатления с изпълненията си.
Самата награда на Д. Георгиева бе връчена на специална церемония на 13 юни в Министерството на образованието и науката, когато бяха наградени и още 61 отличени учители и директори от страната от общо кандидатствали над 700 души. Лауреатите на конкурса бяха поздравени и от зам.-министъра Деница Сачева.
„Тази награда не е само моя, а е заслуга и на целия колектив на нашето училище. Благодаря за подкрепата и на директорката Ирена Коцева, с която бяхме заедно в София”, сподели за „Приятел” Георгиева.
Това бе десето юбилейно издание на конкурса, организиран от фондация „Приятели на България” с подкрепата на просветното министерство, Националния дворец на децата и Българския хоров съюз.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*