Здраве, Новини

Две бебета се родиха навръх Бабинден в самоковската болница

Във фоайето на Акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ-Самоков” на 21 януари атмосферата бе празнична. За да споделят радостта на екипа в Деня на родилната помощ тук бяха дошли кметът Владимир Георгиев, председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева, заместник-кметовете Васил Сайменов и Люба Кленова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, управителят на болницата д-р Красимира Ковачка.
Приятна изненада за присъстващите бе посещението на младите родители Ерма и Емануил от Долна баня, чийто син дошъл на бял свят в самоковската болница. Те бяха дошли, за да поздравят с празника екипа на отделението, да почетат и дори да упражнят ритуала „Поливане” в израз на благодарност към „чудесния колектив”, както те се изразиха.
„Един изключителен празник! Една традиция, утвърдена от векове, ни събра днес”, с тези думи откри тържеството водещата д-р Снежана Троева, развълнувана от станалото преди минути – по време на нейното дежурство две мъничета току-що бяха глътнали въздух и огласили с рев утринната тишина.


Началникът д-р Пламен Спасов поздрави екипа с 80-годишнината от създаването на отделението и благодари на всички за отговорната работа, като добави с гордост, че през миналата година тук са се родили повече деца от предишната. Д-р Спасов благодари и на общинското ръководство за оказваното съдействие.
От свое име и от името на всички работещи в болницата д-р Ковачка поздрави колектива и му благодари за професионализма, труда и всеотдайността. Управителят на болницата изтъкна, че отделението е най-голямо в областта и работещите в него смятат работата си за призвание.
Признанието си към колектива поднесе и кметът Георгиев. Той пожела на всички здраве и успехи и все така да продължават да носят радост на младите хора от нашата и от съседните общини. Цветята, които кметът поднесе, бяха израз на благодарност и уважение към благородния труд на медиците и помощния персонал.
По традиция последва ритуалът „Поливане”. С тази отговорна задача се нае красивата 30-годишна Елена Дойнова, станала за трети път майка през изминалата година. Младата жена поля на всички от екипа и дари всеки с кърпа и сапун.
Накрая присъстващите се почерпиха на подготвения коктейл.

Евгения Попова
Снимка: Даниела Николова

Leave a Reply