Две момиченца поведоха на 1 януари „хорото” на 2020-а

На 2 януари кметът Владимир Георгиев „се запозна” с най-новите граждани на общината – родените в първия ден на новата 2020 г. Даниела и Татяна. Най-напред – в 14.30 ч., на бял свят се е появила Даниела. Майката е 23-годишната Катя, а бащата е Филип Янков. Това е първото им дете. Щастливата майка благодари на екипа на д-р Каримов /който е бил дежурен и при второто раждане/ за вниманието и грижите, пожела си дъщеря й да расте жива и здрава, и да се учи, за да успее в живота.
Татяна пък е третото дете на 25-годишата Емилия. Двамата със съпруга й Александър Рангелов се радват, че след две момчета имат и дъщеря, за която ще се грижат с любов.
И двете малки госпожици са добре, но са с тегло под нормата и затова бе предвидено да останат още няколко дни под грижите на медицинския персонал.
Кметът поднесе на майката на първото новородено бебе в Самоков за тази година поздравителен адрес, плакет на Общината, ваучер за пазаруване на стойност 200 лв. и красив букет.
В случая радва всички и поверието, което гласи, че щом първото новородено е момиче, годината ще бъде мирна.
В срещите участваха и секретарят на Общината Ангелина Вангелова, и управителят на „МБАЛ-Самоков” д-р Красимира Ковачка.
Последното дете за 2019 г. пък е коледен подарък за семейството на Рени Механджийска. То е момче, тежи 3200 г, високо е 51 см и ще носи красивото име Константин.
Д-р Кънчева междувременно сподели, че в АГ отделението на самоковската болница през 2019 г. са родени 252 деца – с 33 по-малко от предходната година. Условията в Родилното отделение са чудесни, както се видя и при посещението в началото на януари, но раждаемостта и в нашата община, както и в страната, всяка година намалява.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*