Новини, Образование

Детски празник на талантите

Майски празник на талантите – така организаторите нарекоха представянето на постигнатото от различните клубове, работили по проект „Отвъд различията – насърчаване на толерантността и разнообразието чрез интегрирано образование за най-малките”.
На празника на 26 май в ЦДГ „Пролет” постиженията си представиха клубовете „Нашият свят” с ръководител Славейка Иванова, „Екология” /Невена Радойкова/, „Театър” /Васил Михайлов/, „Гимнастика” /Ганка Коцова/, „Народни танци” /Светла Недкова/, „Модерни танци” /Стоянка Хаджилазова/, „Таекуондо” /Стоян Костов и Мирослав Божилов/ и „Приложни изкуства” /Станка Методиева/ със съдействието на музикалните ръководители Латинка Янкова и Марияна Лухова.
Малките артисти с въодушевление показаха наученото. И песните, и танците, и художествената гимнастика, и бойните изкуства, и рециталите, и изложбата бяха демонстрация на резултатната работа на учителите и на малките палавници, активни участници в инициативите за изпълнение на проекта.
Развълнувани бяха и водещата Сияйна Ангелова, и присъстващите родители, много от които не спираха да снимат с фотоапарати и мобилни телефони проявите на децата си. Трудно можеше да се разбере кое дете е българче, кое от ромски произход. Всички показаха с увереност талантите си.

Проектът е по ОП „Развитие на човешките ресурси, схема „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”. Бенефициент е сдружение „Романи Бах” с председател Живка Иванова, а партньор – ЦДГ „Пролет” с филиали и ОДЗ „Звънче”. Целевата група включва 160 деца от 3 до 6 години, персоналът на ЦДГ „Пролет” и филиалите, както и родители, чиито деца посещават детските заведения. Основна цел е да се подпомогне образователната интеграция и социалната реализация на децата. Срокът за осъществяване на проекта е 1 година – от септември 2013 г. до септември 2014 г.

Евгения Попова

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*