Деца ни учат на толерантност

Чудесен празник сътвориха учениците от 1-а клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в детския отдел на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” вчера, в четвъртък. Под ръководството на учителката си Галина Войникова те представиха тържествен урок, посветен на 16 ноември – Световният ден на толерантността. Облечени празнично, със залепено на гърдите на всяко дете червено сърце с надпис за конкретна човешка добродетел, те изпълниха богата програма. Изтъкнаха се качествата на толерантния човек, цитираха се мисли за приятелството, дори специална „рецепта”, дадоха се обещания.
Първокласници от ОУ „Христо Максимов” с преподавателки Румяна Павлова и Любомира Тинчева поздравиха връстниците си с песен и стихове. Класовете от двете най-стари училища в града ни си размениха и подаръци – балони с протегнати за поздрав детски ръчички и тематичен плакат.
Г. Войникова прочете притча за силата на цветовете, претворени в дъга – символ на толерантността и надеждата, и обяви, че подарява тази дъга на всички. В присъствието и на родетили зам.-кметът Люба Кленова и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Георги Панев поздравиха първолаците и им пожелаха да са винаги толерантни така, както обещаха.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*