Новини, Шарен свят

Договор за Център за обществена подкрепа в Самоков бе подписан

Център за обществена подкрепа ще се изгражда в Самоков. Договор за финансирането бе подписан на 9 януари в София от кмета Владимир Георгиев.
Центърът ще се помещава в сградата на бившето училище „Никола Драмалиев”, в съседство с открития наскоро Център за настаняване от семеен тип. Така двете институции ще образуват своеобразен комплекс.
Предстоят съответните процедури, след което училищната сграда и нейният двор ще бъдат обновени, оборудвани и облагородени. Договорът е за срок от две години. Ще се направят и постъпки да се разкрият съответните щатове чрез средства от държавния бюджет. Центърът за обществена подкрепа ще предлага определен вид услуги.
По думите на кмета Георгиев следващата стъпка със социална насоченост в града ни ще бъде изграждането на т. нар. Защитено жилище /за осигуряване на достоен живот на хора с увреждания/. Тогава, заедно с Дома за стари хора и с други подобни институции, които вече работят, градът ни ще може да предлага широк спектър от социални услуги за хора от всички възрасти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*