Дубълът загуби, но изнесе силен мач, Дарин Иванов отбеляза 37 точки

Момент от поредната наказателна акция на Дарин Иванов /в бял екип/. Снимка: Пламен Лобутов

Вторият отбор на „Рилски спортист” се представи достойно, макар че загуби в края със 79:89 от „Академик” /София/ като домакин в неделя, на 11 януари. Гостите, които са на практика втори отбор на гранда „Лукойл Академик”, бяха по-опитни и това се оказа решаващо в заключителните моменти на сблъсъка в „Арена Самоков”.
Момчетата на Йордан Янков влязоха тромаво в мача и след първата част изоставаха със 7 точки – 12:19. През вторите 10 минути самоковци наложиха дълбока преса и това затрудни състезателите на „Академик”. В най-напрегнатия момент, когато „Рилецо” бе наваксал голяма част от изоставането си обаче се намеси съдийското трио. Реферите ядосаха 150-те зрители по трибуните с няколко неадекватни отсъждания. Й. Янков поиска обяснение за спорните арбитърски решения, но вместо това получи техническо наказание. То предреши и изхода от първото полувреме – 33:38.
Сърцатата игра на „белите” продължи и след 15-минутния антракт, като нашите дори успяха да поведат с 45:43 в 25-ата мин. на двубоя. Последната част вървеше кош за кош, като накрая нервите на играчите от дубъла на „Лукойл” излязоха по-здрави и те се поздравиха с победата. Тя обаче не трябва да изненадва никого, тъй като в редиците на гостуващия състав блестяха имена като Крис Минков, Николай Грозев и Самуел Франсис, отбелязали общо 31 т. за победата на „Лукойл Академик” над „Спартак” /Пл/ с 97:69 в НБЛ ден по-рано.
Изумителен мач за самоковския състав изигра също вече опитният Дарин Иванов, който се отчете с рядко срещаните в дивизията 37 точки! Не вървеше обаче стрелбата на другите по-изявени негови съотборници Адриян Секулов и Александър Милов, които не успяха да вкарат нито една тройка. Милов все пак записа 16 т. на сметката си. С по 9 борби пък се отчетоха Данаил Спасов и Христо Михайлов.
С постигнатите до момента 3 победи от 10 мача „Рилски” се намира на 8-а позиция в „А” група /второто ниво в родния баскетбол/ от 12 отбора.
„Р. спортист”: Дарин Иванов 37, Михайлов 4, Спасов 4, Васов 4, Минковски 3 /Милов 16, Секулов 5, Христов 4, Денис Иванов 2, Цветков/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*