Евгения Попова: Човек – богат с това, което е дал

На моята майка Евгения Попова

Когато всички близки са се събрали в твоя чест и са вперили поглед в теб, кажи си, че животът е прекрасен, че имаш всичкото богатство на света – сърцата на любимите ти хора, здраве, спомени и хъс за много още вдъхновяващи начинания. Прекрасен е поводът за наздравица. 80 години – сериозна възраст, която всеки от нас, по-младите, би искал да достигне с бистър ум и в крепко здраве – така, както ти!
Но не само това. Казват, че западният вятър носи усърдие, източният – мъдрост, северният – кураж, а южният – миролюбие в характера и живота на новороденото. Явно в 37-а година на този ден е бушувало торнадо, което да всели такава палитра от качества в моята майка. И не защото ми е майка, а просто защото човекът си е такъв. И упорит, и търпелив, и разбиращ, и любещ, и готов да се притече на помощ на всеки и по всяко време. Отговорен и съвестен във всяко дело.
Искам за този тост да й поднеса една специална чаша, която казва – истинска жена, за която няма невъзможни неща!
Това е тя! Ако за задача й беше поставено в Космоса да полети, бъдете сигурни, щеше да се случи.
Умен, решителен, изпълнителен, прилежен, усърден и неуморен трудохолик! Човек, на когото можеш винаги можеш да разчиташ и да се опреш при нужда – никога няма да те подведе или предаде.
Пълен отличник в училище – и в гимназията, и в полувисшия институт, и при двете си висши образования в университета, и във всички следващи курсове и обучения; отличник и в труда – от първия ден и до днес!
Човек е богат със своите цели и мечти, богат е със своя собствен дял в живота, но не с това, което е взел, а с това, което е дал!
Много ми е дала майка ми и на много ме е научила със собствения си пример. Голямо, открито и чисто сърце, любов и добронамереност към хората, чистота в отношенията, без интриги и задни мисли, трудолюбие и упоритост да доведеш започнатото до край, смелост да се захванеш с трудни и предизвикателни дела, отговорно отношение към всичко, което си започнал… И много още!
Казват, че човек не избира родителите си, но мен съдбата ми е дарила такова щастие, че ако ми се разреши в следващ живот да избирам майка, пак ще избера същата. Тя е за мен, за нас – децата и внуците, пътеводна звезда, която ще ни свети и води по пътя в живота винаги.
И точно затова ние решихме да й подарим истинска звезда – по заслуги. Носи тя нейното име и се намира в съзвездие Малко куче под номер RA 7:29:47.8 + 12:0:24 dec.
Мило майче, свети за нас и ни води.
Честит рожден ден! Честит юбилей!

Дъщерята Милена от името на децата и внуците

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*