Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

Евелин Митев спечели държавното и скочи 92 м

Евелин Митев и Красимир Симитчийски

Ски скок

Състезателят на самоковския клуб “Рилски ски скачач” Евелин Митев победи при момчетата старша възраст в първия кръг на лятното държавно първенство по ски скок. Поради липса на шанца в Самоков и страната надпреварата се състоя на 22 септември в Словения /гр. Крани/. Евелин спечели първото място със скокове от 51,5 и 51 м. След него се наредиха също представители на “Рилски ски скачач” – Благовест Ракитов /40 и 41 м/ и Бойчо Джоргов /38 и 37 м/.
При момчетата младша възраст на 40-метрова шанца най-добре се представи също състезател на “Рилски ски скачач” – Красимир Симитчийски, със скокове от 50 и 49,5 м. Втори и трети се класираха представители на “Витоша” /Сф/ – Виктор Христов /45 и 44 м/ и Калоян Христов /34 и 35 м/.
Тодор Недялков от “Витоша” надделя при най-малките /на 20-метрова шанца/ със скокове от 16 и 15 м. Втори се нареди Иван Славков с 14,5 и 13,5 м.
Извън класирането Евелин Митев и Красимир Симитчийски направиха опити на голямата 109-метрова шанца. Евелин постигна скокове от 92 и 90 м, а Красимир скочи 86 и 88 м.
На тази шанца друг състезател на “Рилски ски скачач” – Деян Фунтаров, е постигнал през миналата година резултат от 117,5 м. Рекордът на шанцата – 119,5 м, принадлежи на световния шампион словенеца Роберт Кранец.
Комплексът за скокове край гр. Крани включва няколко шанци с различна големина.
Треньор на “Рилски ски скачач” е Методи Савчов. Той е бил и технически делегат на Българската федерация по ски на състезанието в Словения.

Leave a Reply