Новини, Политика

Евродепутатът Светослав Малинов се срещна със симпатизанти в Самоков

„Евроизборите са барометър дали ще има предсрочни парламентарни избори у нас”, коментира евродепутатът от ДСБ и „Демократична България” Светослав Малинов на среща със самоковски симпатизанти в ресторант „Тропикана” на 26 януари.
Гостът сподели наблюденията си, че управляващата партия ГЕРБ губи популярност и няма какво да даде повече на страната. „Управляващите се изхабиха, но ги е страх да слязат от сцената, защото ще им бъде търсена отговорност”, допълни Св. Малинов.
Самият той е номиниран от името на ДСБ за трети мандат в Европейския парламент, от който е част вече в продължение на десет години – от 2009 г. насам. Все още обаче не е ясно на кое място ще бъде Малинов в листата за евроизборите през май на политическото обединение „Демократична България”, където партньори на ДСБ са още „Да, България” и „Зелените”.
На срещата в Самоков бяха повдигнати и въпроси за бъдещето на Европейския съюз, на Македония и др. Особено оживена бе дискусията около Брекзит – напускането на ЕС от Великобритания, тъй като много българи, включително самоковци и роднини на присъстващите, живеят и работят на Острова. В разискванията участваха и нашите съграждани Георги Йовичин, Иван Ненов, Яшар Демирев и др.
Лидерът на ДСБ на местно ниво – общинският съветник Васил Зашкев, заяви, че Светослав Малинов е истински приятел на Самоков и това се потвърждава от редовните му срещи със симпатизанти от общината, както и с включването на ученици от града ни в неговата инициатива „Европейско междучасие”.
Кой ще бъде кандидат-кмет на ДСБ за предстоящите през есента местни избори? В отговор на този въпрос Зашкев каза,че очаква предложения от хората, но допълни, че тази тема ще бъде на дневен ред след евроизборите през май.
Накрая присъстващите проведоха и свободен разговор със Светослав Малинов, а после той проследи и финалните опити на младите ски скачачи, които се състезаваха на шанцата на Ридо за купа „ОТП”.

Делян Василев

Leave a Reply