Ексцесии по трибуните помрачиха дербито между „Рилски спортист” и „Миньор” /Перник/

Футболният „Рилски спортист” завърши 1:1 при домакинството си на „Миньор” /Перник/ на 6 април и запази осмото си място в Югозападната Трета лига с актив от 35 точки. „Чуковете” пък запазиха предимството си от 3 точки пред самоковския отбор на седмата позиция.
Гостите откриха резултата в 15-ата мин. чрез ювелирно изпълнение на пряк свободен удар от Виктор Райчев, който прехвърли вратаря Стилиян Бонев и прати топката в далечния ъгъл на вратата. Голът стъписа домакините и само две минути по-късно Стоян Георгиев можеше да удвои преднината на „Миньор”, но останал очи в очи с Бонев стреля неточно. Футболистите на Юрий Васев имаха още няколко изгодни положения за гол, но така и не се възползваха от тях.
Треньорът на „Рилски” Петър Аджов усети, че нещата не вървят добре и на полувремето пусна в игра плеймейкъра Ивайло Захариев-Пиф и крилото Доменик Аврамов, които раздвижиха атаката на тима. Именно Захариев отбеляза изравнителното попадение в 65-ата мин. от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Петко Петков.
Срещата обаче ще се запомни не толкова с показаното на терена, а с безредиците извън него. Агитка от 30 перничани пристигна на ст. „Искър” в минутите преди мача. Явно обаче целта им бе не толкова да подкрепят „Миньор”, а да се заяждат с привържениците на домакините. След 45 минути словесни атаки от двете страни на полувремето се стигна и до ръкопашна схватка при портите на стадиона, в която перничани не се посвениха да използват изкъртени седалки и дори бастуни на възрастни хора от публиката… Свирепият бой бе преустановен чак при пристигането на полицейски патрул, който разтърва враждуващите страни. В крайна сметка трима перничани потърсиха лекарска помощ от доктора на „Миньор”, а пострадали имаше и от страна на самоковската агитка.
Проблем с фенове на „Миньор” имаше и преди две години, когато пернишките хулигани изпочупиха над 20 седалки на стадиона ни.
В следващия кръг „Рилски спортист” гостува на съседите от „Германея” в Сапарева баня на 10 април, сряда, от 16 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*