Новини, Шарен свят

Засадиха 400 фиданки в Лаго и на Ридо

Навръх Лазаровден – 12 април, в града и района се почистваха паркове и други обществени пространства. Ръководители на общината, служители в местната администрация и граждани извършиха освен това и залесяване на Ридо и в Лаго.
Държавното горско стопанство бе осигурило 150 фиданки – акация, явор и ясен, които бяха засадени в Лаго и Туристическата градина от участвалите в кампанията около 60 души. Новите фиданки ще заменят старите изсъхнали дървета в този район.
В същото време на Ридо около 30 граждани засадиха 250 фиданки – явор и акация. Дръвчетата бяха дарени от фирма „Вива лес“. Инициативата за начинанието там бе на Кристиян Танев. Чрез група във фейсбук за броени дни бе създадена организация и бяха привлечени съмишленици. Участниците в благородното начинание показаха по този начин и своята нетърпимост към бракониерството в парка. Въпреки лошото време някои родители бяха довели и децата си, които също се включиха в работата.
От Общината уточниха в понеделник, на 14 април, че през тази седмица ще бъдат доставени още около 200 фиданки, които ще бъдат засадени в града ни – покрай алеята на крайречната зона, на детски площадки, в двора на Дома за стари хора и др.
През миналата година по този начин са били засадени над 1000 фиданки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*