Зимни спортове, Новини, Спорт

„Златна” Рая Зарева на „Мемориал на шампионите” в Боровец, 4 медала за скиорите на „Чамкория”

Общо четири отличия спечелиха алпийците на клуб „Чамкория” от надпреварата „Мемориал на шампионите”, състояла се по-рано днес на писта „Мартинови бараки 4” в Боровец.
Рая Зарева бе най-бърза в най-малката възрастова група – до 8 г. Тук седмо време даде Гергана Мирчева. При най-малките момчета пък второ и трето място заеха самоковците Александър Василев и Павел Марков. Още един бронзов медал спечели Росица Мирчева при момичетата до 12 г. Пета и седма тук се наредиха Косара Гущерова и Ева Милевска, а на 8-о и 10-о място завършиха Ивана Василева и Виктория Иванова от клуб „Боровец”.
Още няколко скиори на „Чамкория” влязоха в топ 10 в гигантския слалом в своята възрастова група – Алекс Чалина, Димитър Божков, Димитър Трохаров, Георги Трифонов и Даниел Христов.
Общо 240 деца от 17 клуба от страната участваха във второто издание на „Мемориал на шампионите”. Надпреварата е посветена на големите скиори от близкото и далечното минало от легендарната самоковска школа Иван Недялков, Георги Дойков, Александър Несторов, Искра Бързанова, Петър Ангелов, Асен Бързанов, Людмил Тончев, Димитър Ангелов и много други, станали пример за всяко ново поколение алпийци не само в нашия край, но и в страната.
„През тази година отчитаме доста по-голям интерес към „Мемориал на шампионите“. Това е важен старт, тъй като състезанията за деца през сезона не са много, а и най-малките имат нужда да свикнат да карат в състезателна обстановка и при голяма конкуренция”, коментира изпълнителният директор на „Бороспорт“ Георги Кочов.
От фирмата заявиха, че ще направят всичко възможно отложеното заради дъжд състезание за купа „Петър Попангелов-старши” да се състои. Датата ще бъде обявена след съгласуване с Българската федерация по ски.

Leave a Reply