Други, Новини, Спорт

Злато за Весела Вукова от държавното по спортна аеробика, Виктория Крушарска с бронз

Два медала спечелиха представителките на клуб „Самоков” на 20-ото държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки, състояло се на 11 и 12 ноември в Асеновград.
Весела Вукова стигна до златото при тройките на 15-17-годишните заедно със състезателките на хасковския клуб „Виолена” Яна Колева и победителката в индивидуалното направление Нели Ташева. Вукова също имаше шанс да спечели отличие със соловото си съчетание – тя заслужи втора оценка в квалификациите, но на финала остана в подножието на почетната стълбичка.
Емили Николова остана на косъм от финалите в първото си участие при 7-8-годишните. Тук втори пореден бронзов медал заслужи Виктория Крушарска. Тя добави и две пети места – в тройка със самоковките Красимира АлХусани и Радостина Генова, и в петица с още две наши участнички – Виктория Вучкова и Марина Димитрова.
„Това бе първо участие в груповите надпревари за нашите момичета. Доволна съм от представянето им – имат голям потенциал и занапред ще се стремим да надграждаме”, коментира за „Приятел” младата наставничка Дияна Аврамова.
Никол Драганова имаше малшанса да завърши 4-а при 9-11-годишните. Божидара Иванова дебютира в тази група и с добре изиграно съчетание остана точно зад финалистите.
Джована Ангелкова и Лина Гаврилова стигнаха до финалите при 12-14-годишните, но въпреки стабилните им изяви останаха извън призовата тройка. Треньорката Аврамова заяви, че те вървят по възходяща линия и занапред ще подготвят още по-сложни композиции, за да се борят за медали.
Дебют като съдия пък направи Анита Гаврилова, която се справи много добре в новото си амплоа.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*