Ивайло Андреев с първа фотоизложба

„Животните през погледа на Ивайло Андреев” се нарича фотоизложбата, която бе открита на 18 януари в „Хъб-а” /на втория етаж в старата сграда на Общинския съвет/.
Общо 12 големи фотоса показват нарасналото майсторство на младия творец, който дебютира с подобна самостоятелна изява. Посетителят може да види тук в естествената им среда не само щъркел, ястреб и синигер, но и чапли, червеношийка, дори пчелояд. Главни герои в обектива на Андреев са птиците. Те са снимани както в Рила, така и на други места в страната през последните две години.
Иво Андреев е познат и като фен и деятел на колоезденето и баскетбола. А за насочването му към фотографското изкуство роля е изиграл известният баскетболист Богдан Боев, бивш състезател на „Рилски спортист”. Що се отнася до дивите животни и природата, Ивайло е прекарвал част от по-предишните си години в Мала църква, където е имал възможност да съзерцава заобикалящата го рилска красота в нейните най-различни проявления. Дори е участвал, както сам споделя, в спасяването на таралеж…
Да подготви подобна самостоятелна изява пък е бил насърчен от отговорника на „Хъб-а” Георги Николов-Гопето.
Изложбата е с благотворителен характер. Всеки може да закупи фотокартина, като минималната цена е 20 лв. Парите от продажбите ще бъдат дарени на фондация „Дивите животни”, чиято главна цел е да помага за опазването на тези красиви създания и за лечението на пострадалите сред тях. Фондацията ратува и за изграждането на спасителен център в страната ни, в който да се лекуват и доотглеждат нуждаещите се диви животни.
Фотоизложбата може да бъде посетена до края на януари.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*