Ивана Николова над всички в последния мач на България /до 18 г./ на Евро 2018

Националният отбор по баскетбол за девойки до 18 г. завърши на 20-о място на европейското първенство в дивизия Б, състояло се в австрийските градове Фюрстенфелд, Оберварт и Гюсинг.
След като приключиха на пето място от шест отбора в предварителната си група с баланс от една победа и четири загуби, българките записаха още един успех и две поражения в срещите за разпределение на местата от 17-о до 24-о. Възпитаничките на Александър Алексиев надвиха връстничките си от Грузия с 80:69, но впоследствие бяха победени от Черна гора /52:79/ и Исландия /71:75/.
Именно срещу коравите скандинавки самоковката Ивана Николова направи най-силния си мач на шампионата. Тя бе най-дейната състезателка в родния състав с актив от 20 точки. Християна Николова – другата наша съгражданка в националния тим, влезе като резерва и се отчете с 4 борби и 2 т. Третата баскетболистка на „Рилски спортист” в родния състав – Радина Живачка, не участва в срещата.
България приключи участието си в надпреварата с 2 победи и 6 загуби и зае общо 36-о място от участвалите 40 тима в дивизиите А и Б.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*