Изложба ознаменува финала на симпозиума по живопис и скулптура

Третият международен симпозиум по живопис и скулптура бе закрит с изложба на участниците в двора на Доспевската къща на 11 август. Цялото пространство бе превърнато във вълшебна цветна феерия. Произведенията на изкуството, естествените материали, чудесната градина и цялата прекрасна атмосфера създадоха приятно настроение у многобройните посетители.
Организаторката на симпозиума Радостина Доганова с вълнение представи участниците – творци от Франция, Германия, Испания, Словакия, Кипър и България. Сред творбите освен традиционна, имаше и иновативна живопис и скулптура. Художниците изразиха задоволство от предоставените условия. „Човек не може да посети Самоков и да не се вдъхнови от планината”, „Визуалният език е универсален и не се нуждае от превод”, отбелязаха гостите.
Възпитаници на Центъра за настаняване от семеен тип представиха атрактивен абстрактен танц, в който се наблюдаваше игра на светлосенки. Млади талантливи изпълнители от читалище „Младост” пък зарадваха международната публика с мелодични песни. Ръководството на читалището дари и вкусна торта за последвалия коктейл.
Кметът Владимир Георгиев благодари на участниците в симпозиума, които „дадоха цвят, настроение и духовност в нашия любим град, вплетоха много хора и емблематични места и му вдъхнаха нов живот”. Градоначалникът връчи красив букет на Р. Доганова и грамоти на творците.
На тази прекрасна вечер на изкуството присъстваха и зам.-кметовете Васил Сайменов и Люба Кленова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, общински съветници, обществени и културни деятели и любители на изкуството.
Спонсори на традиционната културна изява бяха Общината, фирма „Самел-90”, асоциация „Онгъл”, хотел „Арена”, Мадаровата къща.

Яна Василева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*