Ирена Коцева участва в световно изложение в Лондон

Снимка: архив

Директорът на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ Ирена Коцева взе участие от 22 до 25 януари в световното изложение за образователни технологии Bett 2020 в Лондон.
Близо 800 фирми от цял свят участваха в авторитетната изява със свои продукти – интерактивни дъски, интерактивни монитори и образователен софтуер, презентиран чрез тях, роботи за учебни цели от най-различен калибър, добавена и виртуална реалност, 3D скенери, 3D принтери и др. В някои от представените разработки имаше и елементи на изкуствен интелект.
„Посещението бе чудесна възможност за сверяване на часовниците, нашите не са никак назад. Убедена съм, че дигиталната трансформация на образованието трябва значително да се ускори, за да бъдем в крак със световните тенденции, но каквито и технологии да се използват в учебния процес, водещата роля на учителя и преподавателя ще се запази. Заредихме се с идеи, мотивирахме се, открихме смисъл в идеята да адаптираме чуждия опит. За да бъдеш лидер сред своите, няма как да отхвърлиш посланията на лидерите по света”, заяви Коцева.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*