И самоковски туристи участваха в планински празник край Етрополе

Над 400 души от България и Македония участваха в традиционните туристически походи и тържества на 26 и 27 януари в Етрополе и района по случай Атанасовден. Сред тях бяха и туристите от самоковското дружество „Мусала”.
Нашите туристи – млади и по-възрастни, са винаги добре посрещани тук и имат дългогодишно сътрудничество и съвместна дейност с етрополските си приятели. При хубаво време и добро настроение преминаха и сега походите до Етрополския манастир в първия ден и до вр. Св. Атанас на следващия.


Възстановката на древния тракийски празник всяка година създава неповторима атмосфера и зарежда присъстващите с положителна енергия и надежда за наближаване на очакваната пролет.


На сегашната среща в Етрополе бяха договорени нови съвместни инициативи с представители на туристическите дружества от Бистрица, Варна, Тетевен, както и от Неготино и Гевгелия от Македония. Младежите получиха покана да възстановят участието си в националния поход „Черноморски бряг”.
Част от участниците от Етрополе, Бистрица и Самоков си припомниха и емоциите по време на зимното изкачване на Мусала предишната седмица.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*