Йоана Маринкова, Красимира Панчева и Александрина Кашинова – шампионки по борба

Три медала спечелиха състезателките по борба на „Рилски спортист” от държавното първенство за момичета, кадетки и девойки, състояло се на 13 и 14 април в Бургас.
Най-добре от нашия клуб на тепиха се представиха девойките. Йоана Маринкова грабна титлата при 65-килограмовите, а същото стори и съотборничката й Красимира Панчева при 75-килограмовите състезателки. В същата категория четвърта остана Йоана Стоичкова. Пета в категория до 50 кг пък завърши Десислава Асенова.
Мариела Алексова се окичи с бронзов медал от надпреварата при 40-килограмовите кадетки. Диана Радева стана четвърта при 69-килограмовите, а Габриела Додова и Цветина-Зита Стоичкова се класираха на пето място при 46- и 57-килограмовите боркини.
Самоковката Александрина Кашинова, която вече се състезава за столичния „Левски”, спечели напреварата при девойките в категория до 57 кг. Съотборничката й в редиците на „сините” и също бивша възпитаничка на „Рилски” Сезен Белберова пък триумфира в кат. до 55 кг, като впоследствие бе избрана и за най-резултатна състезателка. Още един кадър на самоковската школа стигна до титлата. Това е Боряна Борисова, която в момента защитава цветовете на „НСА-Академик”, а в Бургас стана победителка в категория до 72 кг.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*