Клопидогрел и още нещо…

Слушам тези дни коментарите за цените на лекарствата. Видях смяната на здравния министър и чух за обещанията на новия. Нищо ново не се е случило там, горе. Случи се на мен и искам да го споделя с вас.
През декември м. г. бях на почивка в Момин проход. Тъй като лекарствата ми бяха на свършване, потърсих аптека, от която да си ги купя. Упътиха ме да отида до Костенец. Намерих там аптека близо до автогарата. Влязох в нея. Чисто и подредено, дето казват хората, като в аптека. Подадох рецептата и рецептурната книжка. Приготвих си и горе-долу точна сума. Аптекарката ми погледна в ръцете и каза, че клопидогрелът струва 50 лв. Възразих!
“Касата го отпуска без пари”, учудих се аз. “Ще погледна пак”, каза тя. И после: “Да, няма грешка – 50 лева е!” – “Дайте ми тогава рецептата, аз ще си ги купя в Самоков”, отвърнах. Тя не искаше: “Аз вече се подписах и сложих печата!?…” – “Няма значение, отговорих, дайте ми ги!…”
Взех си рецептите и като се прибрах, си доплатих едните лекарства, а клопидогрела ми дадоха без пари.
Е, драги съграждани, в случая спасих кожата, защото щяха да я одерат на живо! А във вашия случай как е?!…

Венета Върбева

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Kondofersky Alexandar

    Госпожа Върбева, много образно сте описала този опит за пладнешки обир.Трябваше да съобщите името на аптекарката и адреса на аптеката,та хората да заобикалят отдалече.За съжаление крадците вече нямат страх нито от Бога, нито от закона. Бъдете здрава, така решавате автоматично проблема с това лекарство на име клопидогрел. Поздрави!

+ Leave a Comment

*