Излезе от печат книга за самоковския клуб на строителите-ветерани

Излезе от печат книга, посветена на 5-годишнината на клуба на строителите-ветерани в Самоков.
На около 50 страници са проследени историята и по-важните моменти от дейността на клуба, свързани с учредяването му, даваните предложения, срещите за обмяна на опит с ветерани от други градове, учредяването на специална значка, издаването на книгата „Самоковските строители”, поставянето на морената в новия парк в чест на строителите на стената на Искъра, награждаването на дългогодишни заслужили строители и др.
Десетки снимки допълват и поясняват написаното.
Морална и финансова подкрепа за издаването на книгата са оказали Националният клуб на строителите-ветерани, Камарата на строителите в България, управителят на фирма „Красстрой” Красимир Милушев, зам.-председател на Областното представителство на Камарата на строителите.
Дарения за осъществяване на дейността на клуба пък са направили Александър Боев, инж. Арангел Конярски и съпругата му Веска Конярска, членовете на клуба Любен Дренски, инж. Никола Златев, Радка Паунова, Мария Георгиева, инж. Симеон Пешов, екипът на „Красстрой” с ръководител Красимир Милушев.
Основател, първи ръководител и отскоро почетен председател на клуба е Димитър Йончев. От 2017 г. председател на клуба е инж. Васил Кънев, бивш директор на Стройрайона и бивш кмет на Самоков.
Съставител на книгата е Венцеслав Йончев, редактор – Тодор Попов, а оформител – Надка Вардарова. Самата книга се разпространява чрез клуба на строителите-ветерани.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*